Међународна конференција о хемиоинформатици и биоинформатици

Институт за информационе технологије Универзитета у Крагујевцу организовао је Прву међународну конференцију о хемиоинформатици и биоинформатици, која је окупила водеће научнике, истраживаче и студенте из земље и иностранства.

У току дводневног рада, уживо и онлајн, за учеснике из света биће презентовано 114 радова, а радном делу придружује се и 16 страних предавача.

Конференцију су подржали Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Универзитет у Крагујевцу и локална самоуправа.

Одлуком Владе Србије, пре две године, основан је Институт за информационе технологије при крагујевачком Универзитету, чији су истраживачи успели, и поред сложених услова због пандемије, да организују међународни научни скуп. Циљ је јасан.

Представити резултате различитих поља примене рачунарства и информационих технологија у природним, техничким, медицинским, биотехничким наукама.

Конференција ће одговорити на теме широког спектра примене, првенствено у медицини.

Антиоксиданси и антиканцерогене терапије удружили су хемичаре, биологе и информатичаре, који у својим радовима доносе нова научна сазнања.

Крагујевачки Институт за информационе технологије је јединствен државни научни институт, чијим оснивањем је створен институционални оквир за повећње квалитета научно-истраживачких радова.

За државу и Универзитет у Крагујевцу од немерљивог је значаја.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја препознаје значај оваквих научних скупова као и Института.

Подршка се очекује и у будућности, најпре у улагање у научни простор.

Прва међународна конференција  о хемиоинформатици и биоинформатици заузела је најважније место у промоцији науке у Србији.

Окупила је представнике фундаменталних и апликативних наука, повезаних информатиком, која је неодвојива од садашњости и будућности човечанства.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *