Међунарoдна недеља глувих обележава се и у Крагујевцу

Поводом Међународне недеље глувих, у Скупштини града организован је пријем за представнике Удружења глувих и наглувих Шумадијског округа.

Тим поводом представљене су многобројне активности којима ће бити обележена ова недеља.

Међународни дан глувих, обележава се 29. септембра у 133 земље света од 1958.године, са циљем да се скрене пажњу јавности на положај и достигнућа глувих и наглувих особа.

Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа жели на овај начин да подсети на једнакост свих грађана и да укаже да су њихове активности усмерене на промотивне и превентивне кампање, као и здравствену заштиту свих чланова удружења и њихових породица.

Промовисање права и потреба глувих особа, ширење свести о заједници и солидарности међу њима, је неопходно како би се скренула пажња јавности на равноправно укључивање глувих и наглувих у све сфере живота у локалној средини.

Локална самоуправа годинама у континуитету подржава активности Удружења глувих и наглувих кроз многобројне пројектне активности.

Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа једно је од највећих удружења у Србији које броји преко 300 чланова.

Најважнији пројекат у наредном периоду биће низ активности за децу предшколског узраста, како би се што боље припремили за образовање.

Унапређење квалитета живота за децу и одрасле глуве и наглуве особе приоритет је у залагању Удружења глувих и наглувих Шумадије и убудуће.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *