Међународна недеља запослених на Универзитету у Крагујевцу

Универзитет у Крагујевцу посетиће више од 30 запослених, како наставног тако и административног особља, са партнерских универзитета.

Домаћини, Универзитет у Крагујевцу и Одељење за међународну сарадњу, представиће гостима реализацију Еразмус плус пројеката мобилности, једног од највећих програма који финансира ЕУ.

У оквиру треће Међународне недеље запослених, Универзитет у Крагујевцу посетили су професори и запослени на партнерским универзитетима у Румунији, Пољској, Бугарској, Црној Гори, Северној Македонији и Босни и Херцеговини.

У циљу подизања квалитета запослених на Универзитету, а у склопу реализације мобилности, тема треће Међународне недеље била је спровођење Еразмус плус пројекта мобилности.

У току петодневног програма учесници су подељени по групама у складу са својим областима рада и имаће индивидуалне састанке са колегама из Одељења за међународну сарадњу, Одељења за правне и опште послове, Службе за односе са јавношћу, Центра за развој каријере и саветовање студената, док ће професори одржати предавања студентима на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи и Економском факултету у Крагујевцу.

Кроз различита предавања и обиласке, колегама са партнерских универзитета биће представљени културно-историјско наслеђе Шумадије, српска историја, култура и традиција, као и српски језик.

Организовање Међународне недеље запослених још једном потврђује посвећеност Универзитета у Крагујевцу процесу интернационализације, подизању нивоа видљивости Универзитета, али и даље унапређење високог образовања у оквирима европског простора.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *