Производња у крагујевачкој фабрици аутомобила од 14. јуна

Производни погони Фијатове компаније у Крагујевцу поново ће бити активни од следеће недеље.

Након плаћеног одсуства, на које су отишли крајем маја, око 2.300 радника вратиће се на посао у понедељак, 14. јуна.

У Самосталном синдикату фабрике аутомобила још увек немају конкретна сазнања о производњи новог модела у Крагујевцу, али очекују да ће одговор на то питање имати у наредних неколико месеци.

У складу са раније утврђеним планом производње, запослени у фабрици аутомобила у Крагујевцу тренутно су на двонедељном плаћеном одсуству.

С обзиром на то да се акуелни модел производи за познатог купца, динамика производног процеса усклађује се са потражњом на тржишту.

То, кажу у Самосталном синдикату, није новина, већ дугогодишња пракса ове фабрике.

Више радних дана и већу упосленост очекују за неколико мецеси, када ће, надају се, имати конкретнија сазнања о производњи новог модела у Крагујевцу.

Група радника крагујевачке фабрике аутомобила је, на позив послодавца, недавно отпутовала у Словачку, у „Стелантисову“ фабрику, а неколико њихових колега се припрема за одлазак.

За запослене који се на добровољној бази пријављују за рад у Словачкој, послодавац обезбеђује сву потребну документацију и превоз.

За оне који остају, рад се организује у складу са противепидемијским мерама, прописаним у циљу спречавања инфекције корона вирусом.

Радници фабрике аутомобила у Крагујевцу на посао се враћају у понедељак, 14. јуна.

Колективни годишњи одмор планиран је за прву половину августа.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *