Mеђународни фестивал дечјег књижевног стваралаштва

Лаж је да деца не читају. Деца су ближа писаној речи него што одрасли мисле, а родитељи су модели по којма треба кројити мале дечје читалачке навике, ово је порука која се чула на петом Mеђународном фестивалу дечјег књижевног стваралаштва „Желим да буде дете“ у Крагујевцу.

На дружење са крагујевачким малишанима, на мали јубилеј фестивала, дошло је више од 20 савремених дечјих писаца, професора и глумаца из земаља региона.

У више крагујевачких основних школа, на више локација у граду током дана говорило се о магији читања и књизи као најбољем пријатељу малишана.

У оквиру петог Mеђународног фестивала дечјег књижевног стваралаштва „Желим да буде дете“, читале су се и певале дечје песме на Тргу код Крста, говорило се о посебним вештинама писаца за децу, који из године у годину оплемењују библиотеке новим издањима књига.

Из Крагујевца је послата јасна порука – лаж је да деца не читају.

Фестивал дечјег књижевног стваралаштва „Желим да буде дете“ је сазрео током пет година.

Од литерарног конкурса постао је међународни фестивал који јасно промовише праве вредности, тврди организатор фестивала Александар Јањушевић.

За госте и домаћине фестивала уприличен је пријем у Градској управи.

На литерарни конкурс у оквиру фестивала пристигло је више од 200 радова из 57 школа, односно 34 града у Црној Гори, Републици Српској и Србији.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *