Механизација и људство у приправности због обимних падавина

Обилна киша условила је да се сва расположива механизација и људство у Управи за ванредне ситуације у Крагујевцу, јавним и јавно комуналним предузећима ставе у стање приправности.

Према речима начелника Одељења за ванредне ситуације, Драгоша Радовановића, град Крагујевац има потпуни увид у стање на терену.

Машине јавног комуналног предузећа „Шумадија“ Крагујевац налазе се у Бресници, Илићеву, на потезу Лекина бара и потпуно су спремне у случају још обилнијих падавина, које би могле да изазову поплаву.

У градском комуналном предузећу „Водовод и канализација“ су, такође, у стању приправности, а њихове екипе су дежурне 24 сата.

Најкритичније тачке на територији града које су одавно дефинисане када је реч о бујичним водама које настају услед већих атмосферских падавина су Бреснички поток, који се улива у реку Лепеницу, потез Лекина бара, а критична тачка је и улица Драгомира Остојића у Илићеву, наводи начелник Одељења за ванредне ситуације града Крагујевца Драгош Радовановић.

Имајући у виду да је у предходна 24 сата забележено и до 40 литара падавина по метру квадратном постоји могућност да дође до активирања екипа на терену, како би се избегле нежењене последице које настају услед поплава.

У јавном комуналном предузећу „Водовод и канализација“ наводе да су у приправности 24 сата, као и да су екипе на терену и механизација потпуно спремни уколико дође до поплава и већих изливања воде из канализационе мреже.

Како не би дошло до изливања, јер канализациона мрежа не може да прими већу количину атмосферских падавина, грађанима се саветује да рашчисте одводне шахте и очисте канале како се вода не би беспотребно задржавала на једном месту.

Машине Јавног комуналног предузећа „Шумадија“ су на терену, а запослени су организовали пуњење џакова са песком како би, ако дође до поплаве, заштитили најкритичније улице у граду.

То је један од начина да се од полаве заштите куће и помоћни објекти у домаћинствима и спречи већа материјална штета.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.