Све већи број прегледа у Ковид амбуланти

Ковид амбуланта у крагујевачком Дому здравља у последњих неколико дана има све више пацијената.

Грађани који имају повишену температуру, запушен нос и отежано дисање јављају се лекару, а у току једне смене обављено је више десетина прегледа код особа код којих је постојала сумња на заразу корона вирусом.

У Дому здравља наводе да су Крагујевчани током ванредног стања поштовали све превентивне мере заштите од Ковида-19, али да се ситуација у последњих неколико дана видно погоршала, па расте број заражених у граду.

У специјализованој Ковид амбуланти крагујевачког Дома здравља запослени имају пуне руке посла.

У току дана лекари прегледају на десетине суграђана који сумњају да су заражени корона вирусом, а они који имају тежу клиничку слику одлазе у Ковид клинику у Клиничком центру.

Коронавирус често даје искривљену, или непотпуну епидемиолошку слику наводе лекари, јер међу зараженима има пацијената који немају никакве симтоме.

До већег заражавања грађана дошло је због масовних окупљања људи на прославама у угоститељским објектима, сматрају у Дому здравља.

Крагујевчани који одлазе код изабраног лекара у амбуланте Дома здравља, а имају хроничне болести требало би посету доктору да смање на минимум.

Како би се потпуно избегле нежељене последице од заразе коронавирусом, неопходно је применити све превентивне мере заштите.

Обавезно је ношење заштитне опреме – маске и рукавица, посебно у затвореном простору, а лична дезинфекција и дезинфекција простора је императив.

Осим тога, најважније је одржавати потребну физичку дистанцу од најмање једног метра.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.