Меморијални турнир “Александар Сале Марковић”

У хали “Гордана Гоца Богојевић” почео је тродневни Меморијални турнир “Александар Сале Марковић” у организацији Српског тима за изазове, крагујевачких удружења и спортских клубова особа са инвалидитетом.

Током три дана турнира око 300 такмичара надметаће се у неколико спортских дисциплина.

Овај меморијални турнир окупио је многобројне госте из Србије, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Црне Горе.

Александар Сале Марковић, наш недавно преминули суграђанин, радио је на пословима дигитализације библиотечке грађе, веб мајстор, уређивао сајт библиотеке, био је део редакције стручног библиотекарског гласила “Крагујевачко читалиште”, као и сарадник у пројекту фототипског издања рукописне књиге “Стоглав” чије издање на жалост није ни дочекао.

Био је учесник и победник многобројних спортских дисциплина за особе са инвалидитетом. 24. јануар ове године био је кобан за 29-годишњег Александра, сећање на њега породица и пријатељи желели су да никада не избледи и зато је у организацији Српског тима за изазове, крагујевачких удружења и спортских клубова особа са инвалидитетом, организовали први Меморијални турнир “Александар Сале Марковић”.

Око 300 учесника надметаће се у одбојци, стони тенису, дизању тегова али и другим спортским дисциплинама. Велики број организација као и локална самоуправа подржале су овај први Меморијални турнир који је посвећен нашем суграђанину.

Овом приликом организована је и хуманитарна акција за лечење 16-годишњег Млађана Јовичинца, Крагујевчанина који је тренирао фудбал у Радничком а тренутно живи у Београду.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *