Мере популационе политике у Крагујевцу

Град Крагујевац и општине Аранђеловац, Рача и Кнић добили су од Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику око 62 милиона динара бесповратних средстава.

За реализацију шест пројеката Крагујевцу је припало око 32 милиона, а највећи део овог износа – око 26,6 милиона динара биће уложен у реконструкцију, односно опремање кухиње одмаралишта на Копаонику и вртића “Бамби” и “Колибри”.

Са током реализације ових пројеката упознала се и министарка Славица Ђукић Дејановић, приликом данашње посете Крагујевцу.

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, проф. др Славица Ђукић Дејановић, састала се у Крагујевцу са градоначелником Радомиром Николићем и његовим сарадницима и представницима општина Аранђеловац, Кнић и Рача.

Тема састанка био је пројекат којим је град Крагујевац, у партнерству са овим општинама, конкурисао за бесповратна средства са суфинансирање мера популационе политике. Укупан износ одобрених средстава је 62,6 милиона динара, а половина тог износа припала је Крагујевцу.

Предвиђена је и набавка возила и дела опреме за патронажну службу Дома здравља, водоснабдевање школе у Чумићу и пројекат бесплатних спортских активности за децу.

Обавеза локалне самоуправе је да у финансирању ових пројеката учествује са најмање 20% средстава, а град Крагујевац, како је речено, обезбедио је више од тога.

Реконструкција вртића и централне кухиње посебно је значајна за запослене у предшколским установама, који настоје да овезбеде боље и квалитетније услове за боравак крагујевачких малишана.

На овом Конкурсу учествовало је 119 локалних самоуправа са више од 70 пројеката, од којих је одобрено 30, а за њихову реализацију издвојено је око 500 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *