Места за 3.674 бруцоша на Универзитету у Крагујевцу

На 12 факултета Универзитета у Крагујевцу на првој години основних академских, интегрисаних академских и основних струковних студија за школску 2020/2021. годину места има за 3.674 студента.

Пријава кандидата у првом уписном року почиње сутра и траје до 26. јуна.

Полагање пријемног испита, према распореду објављеном на факултетима Универзитета у Крагујевцу, биће организовано 29. и 30. јуна, као и 1.и 2. јула.

Према уписном календару, први упиусни рок на факултете крагујевачког Универзитета завршава се 17. јула.

За будуће бруцоше факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу места има за 2.403 буџетска студента и 1.271 који ће сами плаћати школовање.

Цене школарина, у зависности од факултета, крећу се од 39.000 до 170.000 динара за основне академске студије.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је Универзитету у Крагујевцу, за школску 2020/2021. годину, одобрило 69 буџетских места за упис студената са инвалидитетом, припадника ромске националности и држављана Републике Србије који су у претходној школској години средњу школу завршили у иностранству.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *