Понављање избора на три бирачка места 28. јуна

На локалне и паралментране изборе у Крагујевцу, 21. јуна изашло је 48,07 одсто грађана од укупног броја уписаних бирача на 165 бирачких места, саопштила је Градска изборна комисија.

Због повреда Закона, ГИК је поништила гласање на три бирачка места у Корићанима, Станову и Драгобраћи и на њима ће гласање бити поновљено 28. јуна.

Резултати показују да је на већини бирачких места, листа „Александар Вучић – За нашу децу“ однела победу.

Од 153 хиљаде 336 уписаних бирача у бирачки списак, на гласање 21. јуна у изашла су 71 хиљада 652 гласача, што је око 48,07 одсто од укуог броја уписаних на 165 бирачких места.

Листа „Александар Вучић – За нашу децу“ однела је победу у готово 80 одсто бирачких места са 32 хиљаде 837 гласова, док је на другом месту листа „Верољуб Верко Стевановић – Сви на ову страну“ са 12 696 гласова, односно 17, 72 одсто.

На гласање ван бирачког места 21. јуна изашло је1 224 грађана.

Службени гласник је задужен за штампање целокупног материјала за предстојеће изборе који ће бити поновљени на 3 бирачка места у Корићанима, Станову и Драгобраћи 28. јуна.

На ова три бирачка места право гласа има 3 хиљаде 948 грађана.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *