Мештани ромских насеља упознати са процедуром подношења захтева за привремени прикључак

Мештани у три ромска насеља – Лицики, Бресници и Ердечу имали су прилику да сазнају све о начину, условима и поступку за привремено прикључење на електроенергетску и гасну мрежу, мрежу даљинског грејања, водовод и канализацију незаконито изграђених објеката.

Представници Градске управе за имовинске послове и урбанизам су заинетерсованим грађанима приближили прве кораке који су неопходни за покретање поступка.

Прилику да сазнају све релевантне информације о условима и поступку за привремено прикључење на електроенергетску и гасну мрежу, даљинско грејање, водовод и канализацију незаконито изграђених објеката имали су Роми у три највећа ромска насеља у Крагујевцу.

Координатор канцеларије за ромска питања Зоран Павловић је током обиласка нагласио да већи део Рома живи у нелегалним објектима, али да је сада прилика да се реше два највећа проблема – прикључак на даљинско грејање и канализацију.

Од заменице начелнице Градске управе за имовинске послове и урбанизам Иване Тодоровић и њених сарадника,припадници ромске популације могли су да сазнају све детаље око подношења захтева и добро се информишу о потребној документацији.

За пет дана колико је отворен конкурс за привремни прикључак нелегалних објеката на комуналну инфраструктуру, Градској управи је поднето више од 300 захтева.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *