Михајловићева обишла радове на изградњи станова за припаднике снага безбедности у Крагујевцу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре, Зорана Михајловић, обишла је са градоначелником Радомиром Николићем, радове на изградњи станова за припаднике снага безбедности у Крагујевцу, у насељу Денино брдо.

У првој фази биће изграђено 216 станова, за припаднике војске и полиције, а поливина је већ продата.

Први станари ће се уселити до краја године.

У оквиру државног пројекта стангорадње, у Крагујевцу ће се градити скоро хиљаду станова вредности 33 милиона евра, док је вредност свих станова који се граде у укупно седам градова преко 70 милиона евра.

Потпредсеница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, је нагласила да држава за станоградњу из републичког буџета издваја значајан новац са намером да стамбено питање реше припадници војске и полиције.

Министарка је најавила да ће на некој од наредних седница Владе бити разматран и предлог да ове станове могу да купе и здравствени и просветни радници.

Градоначелник Крагуејвца, Радомир Николић, је захвалио Министарству на помоћи у вези са овим пројектом.

Изградњом стамбеног комплекса на Денином брду град се шири и Крагујевац добија потпуно ново насеље.

Завршено је 40 одсто радова на водоводној инсталацији, креће се са изградњом путне инфраструктуре, а самим тим биће појачан и градски превоз, најавио је Николић.

Директор Грађевинске дирекције Србије, Небојша Шурлан је подсетио да се више од 200 станова гради у првој фази у Крагујевцу и да су расписана још три тендера за остале станове чија изградња почиње у мају и јуну ове године.

Рок за завршетак је 18 месеци. Цена квадрата у Kрагујевцу је 430 евра без ПДВ-а.

У оквиру посете, Михајловићева је обишла и радове на изградњи пута Kрагујевац-Баточина и том приликом најавила да ће овај пут, на који се предуго чекало и који се предуго гради, бити завршен у септембру.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *