У ЈКП “Шумадија Крагујевац“ стигла нова механизација

Јавно комунално предузеће “Шумадија Крагујевац“ наставља са набавком механизације и возила.

У возном парку овог комуналног предузећа чији је оснивач град налазе се по два нова камиона путара и ауто смећара, цистерна за прање улица и багер точкаш.

Сектора гробља обновљен је са два специјализована возила за превоз покојника и мини багером ровокопачем.

Набавком механизације и возила побољшаће се ефикасност и квалитет радова на изградњи и санацији путне инфраструктуре, али и квалитет усуга које ово градско комунално предузеће пружа грађанима и привреди.

Увођење ванредног стања и ванредних мера није утицало на просец набавке возила и механизације у Јавном комуналном предузећу “Шумадија Крагујевац“.

Возни парк је обновљен са цистерном за прање улица, запремине 10.000 литара, која је као и она из прошле године, намењена сектору јавне хигијене.

Вредност овог возила је 7,2 милиона динара.

Према речима директора Шумадије, Немање Димитријевића, после дужег периода, за потребе чишћења и прања улица купљено је ново возило које ће значајно допринети бољем одржавању градских улица.

Специфично за ову цистерну је да, поред обичног прања уз помоћ црева, возило има и шест млазница у предњем делу.
Набављен је и још један камион кипер, а у наредних месец дана очекује се да у Шумадију стигне и још једна чистилица, запремине 6 кубика.

За Сектор Нискоградње набављен је багер точкаш, вредан 15,7 милиона динара и два половна тегљача чија је вредност око 7 милиона динара.

Јавно комунално предузеће Шумадије је из сопствених средстава финансирало набавку специјалних возила за Сектор гробља – мини багер ровокопач и два половна тегљача, за сектор Нискоградње.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.