Министар Ђорђевић посетио Геронтолошки центар и Завод „Мале пчелице“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је трајна заштитна одела запосленима у Геронтолошком центру и Заводу за смештај одраслих „Мале пчелице“.

Обиласку установа социјалне заштите, поред министра Ђорђевића присуствовао је и градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

Ово је још једна у низу посета установама у систему социјалне заштите, током које смо уручили трајна заштитна одела као помоћ у борби против вируса Ковид-19.

Ово је начин и да пошаљемо поруку да пружамо подршку и помоћ, и да ћемо заједно превазићи ове тешке тренутке у којима се боримо против корона вируса“, рекао је министар.

Према речима градоначелника Николића, Кризни штаб града Крагујевца помно прати епидемиолошку ситуацију у граду, а посебно у свим установама социјалне заштите за смештај корисника.

Сада нам је најважнији задатак да у складу са ублажавањем мера заштитимо кориснике у тим установама.

Имамо изузетно добру сарадњу са ресорним министарством и помоћи ћемо као град колико можемо“, рекао је он и додао да, захваљујући свим превентивним мерама, карантинском раду у трајању од 15 дана, ни у Геронтолошком центру, а ни у Заводу „Мале пчелице“ није било позитивних на корона вирус, како међу корисницима, тако ни међу запосленима.

Завод „Мале пчелице“ , подсетио је Николић, има око 900, а Геронтолошки центар 309 корисника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *