Предшколска установа Ђурђевдан спремна за почетак рада

Због повољне епидемиолошке ситуције у земљи и све мање заражених Корона вирусом, републички Кризни штаб донео је одлуку да вртићи и продужен боравак у школама могу почети са радом од 11. маја.

Већина предшколских установа у Крагујевцу је, током ванредног стања, оргаизовала програм преко интернета, па су тако деца пратила градиво од својих кућа.

Након дуже паузе, вртићи у Крагујевцу спремни су за почетак рада, уз поштовање свих мера заштите деце и запослених.

Увођењем ванредног стања све образовне институције у Србији обуставиле су свој рад.

Како деца не би пропустила градиво, али и да би што квалитетније провела време код куће, већина предшколских установа организовала је праћење предвиђеног програма преко интернета.

Предшколска установа Ђурђевдан, након дуже паузе због ванредног стања и епидемије Корона вируса, спремна је да од 11. маја по препоруци републичког Кризног штаба почне са радом.

Руководство ове образовне установе у контакту је са Кризним штабом града Крагујевца и надлежним инспекцијама и разматра које све мере које морају бити спроведене, како би боравак био безбедан и за децу и за запослене.

Ублажавањем мера, са радом су почела и предузећа, што је био један од разлога због чега је републички Кризни штаб предложио отварање вртића.

Предшколске установе у Крагујевцу родитељима су послале упит, на основу кога је утврђено да је 60 процената родитеља од укупног броја оних чији малишани иду у обданиште, којима је неопходан боравак деце у вртићу.

У оквиру Предшколске установе Ђурђевдан ради и централна кухиња која припрема оброке за обе предшколске установе чији је оснивач град Крагујевац.

У циљу предострожности и заштите деце и запослених од Корона вируса, по препорукама санитарне инспекције биће предузете све прописане мере заштите.

Поред предвиђене физичке дистанце између радника, сви запослени имаће заштитну опрему, маске и рукавице.

У наредном периоду планирана је свакодневна дезинфекција раствором на бази хлора свих радних површина, кухиње и транспортног возила, како би се спречила евентуална појава Ковида-19 у вртићима.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *