Министар Гашић дочекао српске ватрогасце из Грчке

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић дочекао је данас у Нишу ватрогасце-спасиоце Министарства унутрашњих послова који су протеклих дана у Грчкој, храбро и пожртвовано, помагали грчком народу у савладавању ватрене стихије која је угрожавала велики део те земље.

„Ватрогасно-спасилачки тим од 36 ватрогасаца-спасилаца и два члана медицинског особља, са 14 возила, од 25. јула до јуче, заједно са грчким колегама ватрогасцима, давао је све од себе да испуни задатке који су пред тим постављени, а најважнији циљ је био да се заштите животи и имовина грчких грађана на територији где смо дејствовали“, рекао је вођа тима Давор Видовић истакавши да су посебно поносни на то што су успели да зауставе пожар и одбране насеље Неа Анхијалос.

У ватрогасно спасилачком тиму била су и четворица ватрогасаца из Крагујевца.

Ватрогасцима херојима који су у изузетно тешким теренским условима и на екстремно високим температурама гасили велике пожаре, штитећи угрожено становништво на подручју грчког града Волос, министар Гашић је рекао да су својом храброшћу и способношћу још једном потврдили спремност наше земље да помогне и пружи подршку свима којима је потребна.

Србија је у Грчку, са којом негује пријатељске билатералне односе, претходних година упућивала своје ватрогасно-спасилачке тимове у акције пружања помоћи у гашењу пожара.

Са грчким колегама су се наши ватрогасци борили против великих пожара 2007. године на Пелопонезу, 2012. године у непосредној близини манастира Хиландар, као и у августу 2021. године на острву Евија.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *