Министар Вања Удовичић у посети Крагујевцу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић са градоначелником Радомиром Николићем обишао је СББ Халу Језеро у пратњи директора Бојана Илића.
Град Крагујевац издвојио је 2018. године 4 милиона динара за санирање паркета и крова хале „Језеро“ како би дворана била спремна за наставак такмичарске сезоне.

Пројектом надлежног министарства извршена је потпуна реконструкција крова хале Језеро што је због прокишњавања, представљало дугогодишњи проблем.

Играчи првог тима одбојкаша дочекали су министра и највише се занимали да ли ће прекинута такмичења због короне бити настављена.

Удовичић је изразио жаљење због тога што су утакмице прекинуте.

Потом се делегација преселила на стадион “Чика Дача” где је у пратњи директора клуба “Раднички 1923” Николе Фржовића министар информисан у каквом се стању налази стадион у Крагујевцу чија је изградња почела 1949. године а завршена осам година касније.

Стадион “Чика Дача” носи то име у знак сећања на Чика Дачу, Данила Стојановића, који је донео прву фудбалску лопту у Шумадију 1903. године.

Те године, 14. септембра, основао је у Крагујевцу најстарији фудбалски клуб у Србији, Шумадију.

Раднички је добио свој градски стадион 6. јуна 1957, и отворен је дефилеом спортиста СД Раднички, фудбалера Партизана и атлетичара Црвене звезде.

Могао је да прими 30.000 гледалаца, а прву утакмицу на новоизграђеном стадиону Раднички је одиграо са Партизаном.
Реновиран је 2007. године, на трибинама су постављене столице и тренутни капацитет износи 15.100 седећих места.

У склопу стадиона су и три помоћна фудбалска терена.

У складу са одлуком Владе Републике Србије очекује се да почну радови на реконструкцији стадиона „Чика Дача“ који би требало да добије покривене трибине, рефлекторе и већи број места за гледаоце.

Реконструкција стадиона „Чика Дача“ представља велики државни пројекат.

Његовом реализацијом Крагујевац би требало да добије модеран фудбалски стадион без атлетске стазе са рефлекторима и покривеним трибинама које би могле да приме већи број гледалаца.

Вања Удовичић за крај своје посете Крагујевцу оставио је Кошаркашке терене у Великом парку.

Обнова терена у Великом парку завршена је захваљујући средствима ЕУ у износу од готово 150 хиљада евра и новцем којим учествује град – близу 28 хиљада евра.

Реновирани су: пешачка зона, трибине, улазна капија, ограде, терен.

Новоопремљено место унапређује услове за одвијање спорта, посебно за клубове, ђаке, локално становништво јер је Кошаркашки терен у Великом парку једно од култних места окупљања младих Крагујевчана последњих 60 година.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *