Министарка Ђукић Дејановић у Кутку за квалитетније старење

У Кутку за квалитетније старење Градске организације Црвеног крста сваке недеље се окупљају старији Крагујевчани који уз дружење забаву и едукацију употпуњују пензионерске дане.

Поводом Међународног дана и недеље старих у Црвеном крсту Центар за превенцију крагујевачког Дома здравља организовао је превентивне прегледе.

Кутак је посетила и министарка без портфеља Владе Републике Србије задужена за демографију и популациону политику Проф. др Славица Ђукић Дејановић, а за кориснике кутка припремила je предавање.

Министарка без портфеља, проф. др Славица Ђукић Дејановић, задужена за демографију и популациону политику изразила је задовољство, јер у родном граду проводи време са људима трећег доба којима и сама припада.

Приликом обраћања старијима у Кутку за квалитетније старење, говорила је о Спровођењу Агенде 2030. Уједињених нација, као и локализацији циљева одрживог развоја.

Највећи значај за сваку државу има сваки члан друштва, сваки становник, истакла је министарка Ђукић Дејановић и указала на динамику породичног живота у коме генерацијски учествују и људи трећег доба.

Здравствени прегледи попут провере шећера у крви, мерења крвног притиска, предавања нутриционисте о здравој исхрани које је организовао Превентивни центар Дома здравља имали су велики значај за чланове Кутка за квалитетније старење.

Пензионери у Крагујевцу оцењују да је провера здравља важан сегмент у животу људи трећег доба, па сваки долазак екипе Превентивног центра дочекају са великом радошћу. Посебно када обележавају Међународну недељу старих.

Запослени у крагујевачком Дому здравља у оквиру кога ради Превентивни центар често посећују „Кутак“, а свака три месеца организују превентивне прегледе и предавања.

Кутак за квалитетније старење Црвеног крста отворен је за све старије грађане, који могу да употпуне своје време кроз активности у неколико секција.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *