Министарство просвете објавило школски календар за 2022/23. годину

На основу школског календара за 2022/23. годину који је објавило Министарство просвете, ученици основних школа односно они од првог до седмог разреда имаће 180 наставних дана.

Школска година за осмаке биће краћа десетак дана, јер их чека завршни испит.

Свечана додела ђачких књижица и сведочанстава свим основцима и у наредној години одржаће се традиционално на Видовдан.

Према школском Календару за 2022/23. годину, прво полугодиште за основце почиње 1. септембра, а завршава се 30 децембра.

Септембар и октобар ове године протећи ће без распуста и значајних дешавања, а већ у новембру основце чека продужени викенд.

Први дужи одмор за ученике основних школа биће зимски распуст, који ће трајати од 31. децембра и до 20. јануара наредне године.

Друго полугодиште за осмаке трајаће до 6. јуна, а за ученике од првог до седмог разреда до 20. јуна.

Током другог полугодишта основци ће  имати још један дужи распуст и то пролећни, који ће идуће године почети 10. априла, а завршиће се осам дана касније.

И наредне године осмаке очекује пробни завршни испит.

Када је реч о средњошколцима прво полугодиште као и основцима почиње 1. септембра и траје до 30. децембра.

И они ће тек у новембру отићи на продужени викенд и то од 11. до 13, након чега више неће имати распусте када је прво полугодиште у питању.

Зимски распуст за њих почиње 31. децембра и трајаће до 13 јануара.

Друго полугодиште за ученике нижих разреда средње школе трајаће до 20. јуна, док ће се матуранти гимназије распуститу 23. маја, а ученици трогодишњих смерова и матуранти стручних школа недељу дана касније.

Пролећни распуст биће идентичан као и за основце.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *