Зелена перспектива града у очима Екомарa

Пројекат „Зелена перспектива града Крагујевца“ који реализује Удружење Екомар, спроводи се ради квалитетнијег укључивања локалне јавности у процес усвајања планских докумената из области животне средине. 

Циљ је да се испрати израда Програма заштите животне средине града Крагујевца.

Пројекат удружења Екомар „Зелена перспектива града Крагујевца“ има за циљ унапређење јавних политика града Крагујевца у области заштите животне средине.

Задатак је да се до краја ове године усвоји локални Програм заштите животне средине, који ће бити основа за управљање животном средином у наредних 10 година.

Активности на пројекту допринеће мобилизацији грађана и већем интересовању јавности у процесу припреме предлога Програма.

Намера је да се побољша информисање јавности о еколошким проблемима, начинима и модалитетима за достављање адекватних предлога и могућностима учешћа у јавном увиду и јавној расправи.

Један од задатака је и да се надлежни органи подстакну да примене све законске могућности у циљу адекватног обавештавања и укључивања јавности у поступак усвајања и примене овог документа.

Све планирана активности су у складу са недавно усвојеном Уредбом о учешћу јавности у доношењу планова и програма у области заштите животне средине.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *