Министарство за рад честитало 1. мај – Празник рада

Од суштинске важности је да и у наредном периоду сви заједно активно радимо на унапређењу услова на тржишту рада и повећању стопе запослености, наводи се у првомајској честитки Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министарство истиче да је, упркос бројним изазовима, стопа незапослености у Србији на историјском минимуму и да износи 9,8 одсто, што је велики резултат постигнут захваљујући одговорној политици Владе и председника Србије.

„Стратешки циљ Влада Србије и Министарства био је, и остаће и у наредном периоду, бољи статус радника, веће плате и унапређење заштите права запослених, бољи пословни амбијент, отварање нових фабрика и нових радних места“, навело је Министарство за рад.

Поручено је да само заједничким снагама радника, послодаваца и државе, Србија може да настави да бележи овакве резултате.

„Да економија и привреда буду на још вишем нивоу, што ће истовремено значити даље јачање Србије, која ће бити још боље место за живот свих грађана“, наводи се у честитки.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.