Министарство за рад и МУП контролишу и издају дозволе за кретање

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања током ванредног стања, заједно са МУП-ом контролисаће и вршити издавање дозвола за кретање у време полицијског часа, саопштено је из тог министарства.

Како се наводи, грађани којима је потребна дозвола за кретање у време полицијског часа, треба да се обрате локалној самоуправи и доставе документа у прилог издавању дозволе.

Након тога, јединица локалне самоуправе након провере доставља захтеве министарству рада, а затим то министарство захтев прослеђује МУП-у.
“Јединице локалне самоуправе су у обавези да формално поднесу образложене захтеве за обраду и наведу ако постоји судска пресуда”, истиче се у саопштењу.

Јединице локалне самоуправе, у сарадњи са центрима за социјални рад са исте територије, додаје се, у обавези су да, у случају пријема захтева, обраде и податке о родитељима који коначном судском пресудом регулишу виђење детета, односно преузимање и враћање детета од једног родитеља.

Градоначелници односно председници општина одговорни су за оправданост потребе за дозволом за кретање родитељу који преузима или враћа дете у време полицијског часа, стоји у саопштењу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *