Мјузикл Зорба у КСТ-у

На сцени „Јоаким Вујић“ ансамбл Књажевско-српског театра ће 3, 4. и  5. јуна од 20 часова извести култни бродвејски мјузикл Зорба.

Овај комад, настао по делу Грк Зорба Никоса Казанцакиса, потписују аутори вишеструко награђивани престижним Тони наградама: текст – Џозеф Стајн, музика – Џон Кендер, стихови – Фред Еб.

Режија мјузикла поверена је пољском редитељу Витолду Мазуркијевичу, који иза себе има велико искуство на европским сценама и успешне режије комада у овом жанру.

Прича о Зорби, о луталици који има сопствени поглед на живот и који се песмом и игром бори са животним недаћама, постала је планетарно позната захваљујући филму из 1964. са Ентони Квином у главној улози.

Мјузикл Зорба је на Бродвеј стигао 1968. године и упркос оценама критичара да је реч о превише тешким темама за сцену имао је преко 300 извођења, номинован је за Тони награду и игран годинама на сценама широм света.

У продукцији Књажевско-српског театра крагујевачка публика имаће прилику да гледа двадесет извођача на сцени који ће глумом, песмом и игром дочарати страствени и трагични свет Грка Зорбе.

Играју:  Саша Пилиповић, Ненад Вулевић, Јасмина Димитријевић, Милица Мајсторовић, Љубица Гашпаровић Јевтовић, Александар Милојевић, Драган Стокић, Драгослав Танасковић, Петар Лукић, Богдан Милојевић, Иван Видосављевић, Марија Ракочевић, Душан Станикић, Јована Ракићевић, Сандра Луковић, Снежана Марковић, Хелена Ђусић, Урош Димитријевић, Немања Шапић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *