Млади пијаниста из Крагујевца освојио 12 награда

Ученик Музичке школе „Др Милоје Милојевић“,  пијаниста Милан Стојадиновић, освојио је бројна признања на домаћој и међународној сцени.

У протеклих пет година освојио је 12 награда на такмичењима  талентованих интерпретатора.

Пијаниста из Крагујевца, Милан Стојадиновић има само четрнаест година, а у протеклих пет је освојио 12 награда на такмичењима талентованих интерпретатора.

Најважнија му је припала средином маја ове године после наступа на Међународном музичком фестивалу младих пијаниста у Шапцу.

Његов таленат приметили су професори крагујевачке Музичке школе „Др Милоје Милојевић“, али му је љубав према музици усадила мајка Марина Стојадиновић, која му, уједно, и предаје у школи.

Овај млади пијаниста је недавно уписао средњу Музичку школу, инструментални смер, на којем ће му главни предмет бити клавир.

По завршетку средње школе у Крагујевцу очекује га упис на факултет. То би, како открива, требало да буде Музичка академија у Грацу.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *