Млади правници на скупу у Крагујевцу

Млади правници из градова широм Србије посетили су данас Крагујевац у оквиру програма „Бранитељи и бранитељке мањинских права“, који реализује Институт за европске послове уз подршку амбасаде Сједињених америчких држава у Београду.

Са младим правницима разговарао је заштитник грађана Крагујевца, Михаило Игњатовић, који им им је пренео своја искуства у области одбране људских права.

У програму „Бранитељи и бранитељке мањинских права“, који реализује Институт за европске послове, учествује 20 младих правника из целе Србије.

Пројектом су предвиђене и посете локалним институцијама. Теме предавања које се обрађују током студијске посете углавном су из области заштите људских и мањинских права.

Са младим правницима разговарао је Михаило Игњатовић, заштитник грађана Крагујевца који је говорио о случајевима и пракси у области заштите људских права.

Канцеларија заштитника грађана Крагујевца и Институт за европске послове наставили су сарадњу започету пре две године.

Институт за европске послове окупља велики број стручних сарадника са којима организује тренинге, дебате и друга усавршавања ради бољег разумевања евроатлантских интеграција.

После тромесечне едукације, млади правници преносе колегама и студентима знање стечено током програма.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *