Млади, пријавите се до 15. новембра!

Град Крагујевац у сарадњи са Бизнис иновационим центром и уз подршку Канцеларије за младе, спроводи пројекат под називом “Повећање запошљивости младих кроз модел пословних симулација и преносивих вештина”.

Циљ пројекта је да се унапреди локални систем подршке за повећање запошљивости младих кроз развој личних вештина и компетенција.

Заинтересовани кандидати могу се пријавити до 15. новембра.

Предвиђено је да током пројекта 60 младих који желе да унапреде своје предузетничке вештине и покрену сопствени посао, прођу обуку из пословних симулација и припреме пословних планова.

Најбољи тимови и појединци, као и младе компаније које послују само годину дана, моћи ће да конкуришу за микро грантове за отпочињање посла.

Студенти и незапослена лица, млади старости од 18 до 30 година за ову врсту пословне подршке, могу да се пријаве до 15. новембра.

Све потребне информације као и упутство за пријаву, могу погледати на сајту града и Бизнис иновационог центра.

Обуке трају пет радних дана кроз осам модула.

Након завршене обуке кандидати ће своје идеје представити Комисији за оцену пословних идеја и доделу грантова.

Укупна расположива средства износе милион и по хиљада динара, а висина грантова кретаће се од 200 до 500 хиљада динара по кориснику.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *