Модернизација скупштинске сале, одборницима таблети

Одборнике градске скупштине у наредном периоду очекује низ новина.

Почевши од успостављања електронског гласања, обезбеђивања таблета како би се одборници растеретили материјала у папирној форми, па до сале која ће бити комплетно реконструисана.

Идејно решење урадили су запослени на Филолошко-уметничком факултету.

Скупштинска сала биће комотнија, са клупама и новим распоредом седења градоначелника и чланова градског већа наспрам одборника.

Модернизација градске скупштине, подигнуте пре 72 године, а довршене 1961. у којој одборници пуних 50 година седе на седиштима славног Фиће, требало би да буде изведена у овој и наредној години.

Седнице скупштине града пуне две деценије преносе се на програму Радио-телевизије Крагујевац, док се од пре неколико година путем стриминга одборничка расправа може пратити и на интернет страници локалног парламента.

Тако је почео процес модернизације који мора да се настави, каже председник градског дома, Мирослав Петрашиновић.

Досадашњи начин рада, са штампаним материјалом умногоме је успоравао почетак рада одборника, који су се понекад сатима жалили да нису пристигле допуне, и да нису стигли да се припреме јер су предлози за проширен дневни ред касно добили.

Уз електронско гласање и читање материјала са таблета неминовно је модернизовање и саме сале.

Потпуна реконсктрукција очекује се наредне године. Иначе, када је подигнута зграда 1950. године била је тада, на периферији Крагујевца.

Имала је 200 канцеларија и требало је да отвори нови урбани правац у изграњи – Продор. Ту су смештене и најпопуларније фотеље.

Пре пола века постављене као омаж тада најпопуларнијем националном возилу и једином милионеру у граду.

Фића није издржао трку са временом, али његова седишта у крагујевачкој скупштини издржала су укупно 17 сазива, односно одборничких мандата.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.