Моја прва плата: Послодаваци у Шумадији понудили близу 600 позиција

За учешће у програму „Моја прва плата“ у Србији се пријавило 10.000 послодаваца, од којих 8.500 испуњава услове јавног позива.

На територији Шумадијског округа пријавило се 368 послодаваца, који су за око 1.000 незапослених понудили 595 различитих позиција.

Млади до 30 година старости, са средњом или високом стручном спремом и без радног искуства, који желе да на овај начин зараде своју прву плату, могу да конкуришу до 8. новембра.

Подстаћи запошљавање младих и пружити подршку привреди у решавању проблема са недостатком кадрова, основни је циљ програма „Моја прва плата“.

Прилику да на овај начин дођу до одговарајућих кандидата за слободне позиције у својим предузећима препознало је на хиљаде послодаваца у Србији који су понудили велики број слободних радних позиција.

Млади до 30 година старости, са завршеном средњом школом, могу да аплицирају за занатска занимања, попут бравара, заваривача, столара и оператера на ЦНЦ машинама.

Тражене су медицинске сестре и медицинске сестре-васпитачи, административни и књиговодствени радници.

Када је реч о незапосленима са високом стручном спремом, посла има за дипломиране економисте и правнике, машинске инжењере, лекаре, програмере.

За све заинтересоване важи правило да могу да конкуришу за неограничен број позиција.

Пријављивање незапослених за „Моју прву плату“ почело је 8. октобра и трајаће до 8. новембра, а паралелно са тим одвијаће се и проце избора кандидата од стране послодаваца.

Детаљне информације о условима учешћа у овом програму доступне су на порталу mojaprvaplata.gov.rs, на коме заинтересовани, такође, могу да пронађу и списак послодаваца и оглашених радних позиција.

Уколико приликом аплицирања наиђу на неки проблем, незапослени се за помоћ могу обратити свом саветнику за запошљавање.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *