Преко две и по хиљаде енергетски заштићених купаца у Крагујевцу

Право на стицање статуса енергетски угроженог купца електричне енергије у овој години до септембра стекло је 2575 корисника у Крагујевцу.

Због здравственог стања, заштиту од обуставе испоруке електричне енергије стекло је 100 потрошача, а од тога 37 у овој години.

Ради се о 125 корисника са најнижим примањима, 638 грађана који примају новчану социјалну помоћ и 1812 који примају дечји додатак.

У Градској управи подсећају да грађани који већ имају статус енергетски заштићених потрошача, документацију треба да обнове, јер повластице важе само за једну календарску годину.

За стицање статуса енергетски заштићеног купца, корисници треба да приложе број чланова домаћинства и висину укупних месечних прихода.

Од броја чланова домаћинства зависи и број киловата које енергетски заштићени купци могу без плаћања да потроше.

Једночлано домаћинство током целе године може трошити без плаћања 120 киловата месечно, оно са два и три члана 140, четири и пет чланова 200, док домаћинства са 6 и више чланова на располагању имају 250 киловата.

Услов је и да социјално угрожени грађани, редовно плаћају рачуне, односно да немају дуговања и не троше више киловата од прописаних лимита.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *