Момчиловић: Путна инфраструктура приоритет

Улагање у изградњу и реконструкцију путне инфраструктуре и унапређење привредног амбијента за долазак инвеститора најзначајнији су задаци локалне самоуправе у наредном периоду. 

Како је за Телевизију Крагујевац изјавио Ивица Момчиловић, заменик градоначелника, у току је одабир најповољнијег понуђача, док би, ако не буде никаквих жалби, радови у оквиру аранжмана са ЕБРД-јем могли да почну већ почетком фебруара.

Поред тога, у овој години планирана је изградња саобраћајница у зони становања за припаднике снага безбедности на Денином Брду, реконструкција школе Драгиша Луковић Шпанац и Друге техничке школе, као и Центра за социјални рад, Завода за збрињавање одраслих Мале Пчелице и Геронтолошког центра.

Подсећајући да је обавеза локалне самоуправе да унапређује привредни амбијент, заменик градоначелника је рекао да је град добио писмо о намерама од инвеститора који је заинтересован за куповину земљишта на локацији Феникс у вредности од преко две милијарде динара.

Према његовим речима, долазак инвеститора је поред прилива у градску касу, условио и да се број незапослених на евиденцији Националне службе за запошљавање у Крагујевцу смањи за шест хиљада у односу на 2016. годину.

Радови на изградњи путне инфраструктуре у оквиру аранжмана са ЕБРД-јем, према најавама, требало би да почну већ у фебруару.

Реч је о Даничићевој и улицама Драгојла Дудића и Драгана Панића, затим важној привредној самобраћајници Кошутњачки вис којом се Илићево повезује са Јужном обилазницом, блок Воја Радић и блок око Палате правде и комплетна путна инфраструктура око станова за младе научне раднике.

У овој години требало би да буде завршена улица Шуре Пуцара Старог и веза Јужне обилазнице и улице Драгослава Срејовића.

У блоку станова за припаднике снага безбедности на Денином Брду радиће се улице Божидара Масларића, Симе Марковића, Шестог пука, Добропољска и Димитрија Руварца, док ће у изградњу водоводне, фекалне и кишне канализације бити уложено 216 милиона динара.

Изградња јавне надземне гараже коштаће 350 милиона динара, док је за уређење језера Бубањ планирано 60 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *