Момировић: Северна обилазница најкасније у марту, Гружански коридор на јесен

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић рекао је у Книћу да се увелико ради на припреми пројектне документације за изградњу Северне обилазнице и Гружанског коридора, који ће са изградњом почети најкасније на јесен следеће године.

Северна обилазница и Гружански коридор проглашени су за пројекте од националног значаја.

За израду просторног плана, идејног пројекта и студије оправданости за брзу саобраћајницу Крагујевац – Мрчајевци, односно Гружански коридор, за који је урађен генерални пројекат и претходна студија оправданости, тендер је завршен почетком септембра.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић подсећа да се тренуто ради десет ауто-путева и брзих саобраћајница, а пројектује више од 15.

На питање када ће почети радови на изградњи Северне обилазнице и Гружанског коридора каже да не жели да калкулише, али да ће радови најкасније почети на пролеће следеће године.

Траса будућег Гружанског коридора ићи ће од планиране Северене обилазнице, преко Станова, Драгобраће и Ђурисела у Крагујевцу, све до Вучковице, Рашковића, Драгушице, Топонице, Кусовца, Радмиловића, Претока и Бумбаревог Брда и Бара у Книћу и Вољавче, Мрчајеваца и Катрге у Чачку, где се прикуључује на Моравски коридор.

Иако је првобитно био предвиђен као један, пројекат изградње Гружанског коридора циљано је одвојен од пројекта Северне обилазнице.

Да се не би чекао завршетак изградње Северне обилазнице, па радило даље, ова два правца радиће се паралелно али одвојено.

Очекује се да Северна обилазница растерети транзитни саобраћај у центру града, док ће Гружански коридор Крагујевац умрежити и повезати са кључним правцима, Коридорима 10 и 11 и Моравским коридором.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.