Монодрама „Човек или камен“ у библиотеци

У галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ изведена је монодрама под називом „Човек или камен“ која представља драматизацију биографске прозе под називом „Мој деда Мијаило“ аутора Саше Живановића.

У монодрами редитеља Марка Мисираче игра глумац Књажевско-српског театра Милош Крстовић.

Идеја за представу „Човек или камен“ настала је по узору на неке од легендарних монодрама које говоре о српском сељаку и тешком животу у доба великог рата.

Аутор Саша Живановић по предањима и сећањима својих дедова оживљава причу деда Мијаила, борца у Првом и Другом светском рату и прати судбину српског народа у првој половини двадесетог века.

Редитељ Марко Мисирача улогу у монодрами поверио је глумцу Књажевско српслог театра Милошу Крстовићу, док је за музичку пратњу био задужен Дејан Чекановић.

Представу прати традиционална народна музика изведена на гајдама, кавали, тамбури, дромбуљама и другим ручно рађеним инструментима.

Монодрама је до сада више пута извођена у Крагујевцу и широм Србије, док је премијеру имала на прошлогодишњим Госпојинским свечаностима које се традиционално одржавају у нашем граду.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.