Московски хор Мартакорд синоћ наступио у Првој крагујевачкој гимназији

На 13. Међународном фестивалу камерних хорова синоћ је у Првој крагујевачкој гимназији наступио московски камерни хор Мартакорд.

На репертоару хора којим се представио публици у Крагујевцу, биле су духовне композиције, традиционална музика, дела савремених композитора и аранжмани народних песама.

Московски камерни хор Мартакорд основан је 2009. године и чине га људи различитих занимања.

Хор је од свог оснивања до сада одржао низ концерата у Москви, а учествовао је и на многим међународним фестивалима.

Програм под називом „Како је леп овај свет“ има за циљ да пренесе публици поруку да је музика нит која повезује људе који говоре различите језике.

Уметнички директор хора Татјана Димитријева добитник је многобројних признања за свој рад од којих се издвајаја Председничка награда.

Са хором Мартакорд награђена је на међунардним фестивалима у Летонији, Бугарској, Белорусији.

Љубитељи хорске музике у Крагујевцу имали су прилику да чују песму „Ој ливадо“ у занимљивом аранжману гостију из Русије чиме су показали да музика не познаје границе што је и порука овог хора.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *