Мост на Јасеници у функцији на пролеће

Мостови на рекама представљају жилу куцавицу за повезивање два насеља како у сеоској тако и у градској средини.

Јасеница протиче кроз село Маслошево а један од највећих и најзначајнијих мостова који повезује засеок старо село и центар села дуго је одолевао зубу времена.

Како је постало небезбедно кретање и возила и пешака мост је срушен а изградња новог моста на реци биће приведена крају почетком пролећа.

Преко реке Јасенице је немогуће проћи пешице јер је река дубока па се са једног на други крај села прелази тракторима, или запрежним возилима.

У време великих киша или после отапања снега река добија већи водостај, а вода испуни речно корито до врха.

Времешни мост који је повезивао два краја села је срушен а на том прелазу подигнут је нови бетонски мост који задовољава све прописане стандарде . Испитивање о издржљивости моста је завршено.

Давно изграђени мостови на сеоском подручју углавном су несигурни за прелаз јер дуго одолевају зубу времена.

Изградња новог моста је веома комплексна наводе стручњаци јер је потребно урадити детаљну студију о издржљивости моста како би био безбедан за прелаз возила и пешака.

Локална самоуправа је отворена за сарадњу са грађанима који живе на руралном подручју.

За сва питања или решавање комуналних проблема становника села грађани могу да се обрате градском већнику који је задужен за равномерни разној села и града.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.