Повећан број тестирања у ИЗЈЗ Крагујевац

Институт за јавно здравље Крагујевац, свакодневно узима анализе узорака на корона вирус, и током дана обради 360 ПЦР тестова.

Међутим, протеклих недељу дана тај број увећао се на преко 400 тестова који се раде на дневном нивоу.

Рад са само 12 лабораната одвија се у две смене, на 2 пи си ар апарата.

У Институту ускоро очекују још два апарата који ће им донирати локална самоуправа и Републички фонд за здравствено осигурање.

Институт за јавно здравље Крагујевац је током јула прекинуо са радом анализе узорака на корона вирус због сервисирања једног ПЦР апарата који је био на сервисирању.

У међувремену ова медицинска установа је добила још један ПЦР апарат па је настављено узорковање на Ковид 19.

Због погоршања епиодемиолошке ситуације протеклих недеља, лаборанти Института за јавно здравље Крагујевац, обраде више од 400 тестирања на дневном нивоу.

Њихов рад са само 12-оро запослених одвија се у две смене. Докторка Илић каже, да остану много дуже него што смене трају, док се посао не заврши.

Из Института за јавно здравље Крагујевац најављују да ће им ускоро стићи још два ПЦР апарата.

Један ће добити од локалне самоуправе а други из Републичког фонда за здравствено осигурање.

Запослени тврде да када стигну још два ПЦР апарата, број обрађених тестова на корона вирус биће повећан на 800 анализа дневно.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *