Мостови на Лепеници из угла ученика школе „Станислав Сренчевић“

У галерији Дома омладине отворена је изложба фотографија „Мостови на Лепеници“ ученика петог разреда основне школе „Станислав Сремчевић“.

Основци су се потрудили да Крагујевчане подсете на историју мостова преко којих свакодневно прелазе, али и на поједине детаље које обичан пролазник и не примећује.

Изложба 26 фотографија траје до 22. маја.

Иако се чини да је задатак можда био сувише једноставан, ђаци основне школе „Станислав Сремчевић“ доказали су да је овај истраживачки подухват био изазов за њих и тако потврдили да већина Крагујевчана прелази мостове свакодневно, а да се ретко ко заустави и погледа мост као уметничко дело, са многобројним детаљима.

Неке од њих мостови подсећају на рано детињство и враћају лепа сећања.

Уз помоћ лектире, штива Ива Андрића и своје професорке Зорице Сорак, старији основци школе „Станислав Сремчевић“ потрудили су се да, из свог угла, пренесу кроз око објектива мостове који повезују два дела града.

У просторијама Дома омладине укупно 26 фотографија биће изложено до 22. маја, а након тога фотографије се селе у хол основне школе.

Изложба је део програма Мајских свечаности које се одржавају поводом Дана града.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Мостови на Лепеници из угла ученика школе „Станислав Сренчевић“”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *