МУП: За четири дана појачане саобраћајне контроле санкционисано више хиљада возача

Полицијски службеници саобраћајне полиције током четвородневне акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена на територији читаве земље искључили су из саобраћаја 1.235 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 60 возача који су били под дејством психоактивних супстанци.

Како је наведено у саопштењу МУП-а, акција је спроведена уз активно учешће полицијских службеника, а коришћено је 365 радарских уређаја за контролу брзине, 50 дрога тестова и више од 1.000 алкометара.

„Чак 192 возача задржана су на трежњењу у службеним просторијама, јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму“, наведено је у саопштењу.

Такође, како наводе из МУП-а, због прекорачења брзине санкционисано је 5.666 возача, док је због некоришћења сигурносног појаса санкционисано 2.709, а због непрописног превожења деце 120 учесника у саобраћају.

Управа саобраћајне полиције ће и у наредном периоду спроводити мере појачане контроле усмерене на откривање и санкционисање прекршаја којима се директно угрожава безбедност саобраћаја, наводе из МУП-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *