Музича школа у Крагујевцу најуспешнија по квалитету освојених награда на Републичком такмичењу

Музичка школа „др Милоје Милојевић“ проглашена је за најуспешнију по квалитету освојених награда на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије.

Награђен је чак 41 ученик – пет лауреата, 20 првих и по осам других и трећих награда.

Такмичари су показали своје умеће на хармоници, мандолини, тамбури, харфи, виолончелу, контрабасу и гитари.

Републичко такмичење Заједнице музичких и балетских школа одржано трајало је месец дана, а ове године, ученици су се такмичили у дисциплинама: виолина, виола, виолончело, контрабас, харфа, гитара, хармоника, тамбура, мандолина, камерни дуо, класичан балет, савремена игра и народна игра.

Такмичило се укупно 58 музичких и три балетске школе. Музичка школа „др Милоје Милојевић“ из Крагујевца проглашена је за најуспешнију по квалитету освојених награда.

Укупан број пријављених такмичарана на нивоу Србије био је 853. Наступило је 765 такмичара. Од тог броја 681 је из музичких школа и 84 из балетских школа. Награђено је 709 такмичара. Проглашено је 49 лауреата и додељено 268 првих, 249 других и 143 трећих награда. 46 такмичара је добило похвалу, док је 10 такмичара остало без пласмана.

С обзиром на то да је школска година која је иза ученика била изузетно тешка, јер су се ђаци због онлајн анставе припремали у отежаним условима, у крагујевачкој Музичкој школи смтрају да се одлично представили на националном такмичењу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *