Музичка сликовница – новина у раду Музичког центра Крагујевац

На сцени Књажевско-српског театра данас је почело “прелиставање“ музичке сликовнице – првог пројекта Музичког центра Крагујевац намењеног најмлађима.

За крагујевачке предшколце и ученике нижих разреда основне школе изведена је “Прича о Бабару, малом слону“, француског композитора Франсиса Пуланка.

Музичка сликовница представља новину у раду крагујевачког Музичког центра.

Резултат је идеје да се на креативан и интересантан начин најмлађи упознају са класичном музиком.

Ова сликовница се, за разлику од класичне, не чита, већ слуша и гледа.

Реализација овог пројекта започета је “Причом о Бабару, малом слону“, коју су крагујевачким предшколцима и млађим основцима испричали глумци Милица Реџић Вулевић и Ненад Вулевић, уз клавирску пратњу Сање Четровић.

Авантуре несташног слончета илустровала је дизајнерка Марија Поповић.

С обзиром на то да су најмлађи најискренија публика, у Музичком центру су са посебном пажњом, али и великим задовољством, приступили овом пројекту.

И млађе и старије радује најава да “Прича о Барабу, малом слону“ неће бити једина у музичкој сликовници и да ће их слушати и гледати и у наредном периоду.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *