РТК позива ученике и студенте да се пријаве на конкурс за награду „Катарина Мировић“

Радио Телевизија Крагујевац позива ученике средњих школа са територије града Крагујевца, као и студенте који студирају на неком од факултета чије се седиште налази на територији града, да се пријаве на конкурс за доделу награде „ Катарина Мировић“.

Награда се додељује за најбољи сценарио емисије о селу и животу на селу, која може трајати најмање 15, а највише 25 минута.

Критеријум за оцењивање сценарија су: квалитет сценарија, оригиналност и иновативност идеје и обрађене теме као и могућност реализовања тв приче.

Један аутор може конкурисати са једним или више сценарија.

Пријаве на конкурс се обављају поштом на адресу РТК : улица 27. марта 19/2, електронским путем на е-маил: rtkposta@rtk.co.rs са назнаком:

Пријава на конкурс за доделу награде „ Катарина Мировић“. Аутор најбољег сценарија биће награђен продукцијом емисије или серијала емисија од стране РТК, плакетом и прогодном робном наградом.

Конкурс је отворен до 15. јула 2022. године.

Награда носи име дугогодишње новинарке РТК, Катарине Мировић, ауторке на хиљаде емисија посвећених очувању народне баштине, православне традиције, суграђанима, деци.

Добитница многобројних награда и неуморни чувар шумадијске традиције, Катарина Мировић била је једно од омиљених тв лица.

Преминула је 21. октобра 2021. од последица Ковида 19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *