Музика Србије, Босне и Румуније пред Крагујевчанима

У оквиру концертне сезоне Музичког центра, у Првој крагујевачкој гимназији наступио је дуо: Алмир Мешковић, хармоника и Даниел Лазар, виолина.

На репертоару двојице талентованих музичара, поред класичних дела, нашла се и традиционална музика Босне, Србије, Румуније и Норвешке.

Алмир Мешковић из Босне и Херцеговине и Даниел Лазар из Србије своју сарадњу започели су на мастер студијама на Краљевској музичкој академији у Ослу, крајем 2012. године.

Традиционална народна музика повезала је ова два уметника који су до сада имали бројне наступе широм Норвешке и Шведске.

Традиционална музика Босне, Србије и Румуније, као и слобода импровизације карактеристика је наступа двојице музичара.

У досадашњој каријери сарађивали су са бројним домаћим и иностраним уметницима као што су Јелена Томашевић, Божо Врећо, Бошко Ковић.

Албум првенац овог дуа,”Корени”, изашао је прошле године под покровитељством министарства културе Норвешке и један је од 15 најбољих албума на Европској музичкој листи светске музике.

Концерт у Првој крагујевачкој гимназији организовао је Музички центар Крагујевац.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *