Несвакидашње дружење старијих и основаца

Поводом обележавања Међународног дана и недеље старијих особа, у просторијама дневног боравка Центра Кнегиња Љубица, организована је радионица под називом “Шта све можемо заједно”.

Учесници радионице били су корисници Дневног боравка и ученици ОШ „21. октобар“. Циљ радионице је да заједничким активностима јачају међугенерацијску солидарност и разумевање.

Радионица под називом “Шта све можемо заједно”, имала је за циљ да пружи подршку старијим Крагујевчанима и усмери пажњу шире јавности на проблеме и потребе старих лица.

Ученици ОШ 21.октобар и корисници услуга су кроз заједничке активности ојачали међугенерацијску солидарност, разумевање и пажњу.

Центар Кнегиња Љубица и локална самоуправа, услуге дневног боравка, помоћ и негу у кући, реализује дуги низ година за старије особе.

На тај начин, подижу квалитет живота старијих особа, превасходно унапређујући њихове функционалне способности у природном окружењу.

Током октобра, биће организован заједнички излет манастиру Копорин, дружење корисника услуга, помоћ у кући као и њихово учешће на изложби рукотворина под називом „ Некад и сад”.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *