МЗ Корићани обележила Духовни понедељак

Резањем славског колача и скупом грађана у месној заједници Корићани, традиционално је обележен Духовни понедељак односно слава овог насеља.

Православни обред, прилика је да се поред поштовања обичаја сумирају резултати рада, као и планова које треба испунити како би се унапредио квалитет живота житеља Корићана.

Ово приградско насеље тиште бројни проблеми. Недостају адекватне просторије за друштвене активности грађана.

У Корићанима не постоји дечије игралиште, као ни одељење обданишта, а све више је изражен проблем недостатка гробних места.

Месна заједница Корићани постоји 48 година и на њеној териоторији живи око 5 хиљада становника.

Већина житеља овог дела града је сложна у оцени да је потребно много труда, воље, толеранције и новца да се насеље комплетно уреди.

У односу на остала градска насеља недостаје много тога. Славски колач је пресечен у просторијама месне заједнице у којој је уједно и уступљен простор најмлађима.

У насељу Корићани нема амбуланте, поште. Све више је изражен проблем недостатка простора за сахрањивање на оближњем локалном гробљу.

Месна заједница успела је из сопствених средстава да купи додатни плац, а у изгледу је и изградња капеле.

Једино је јавни превоз солидан, кажу мештани Корићана и додају да је од великог значаја то што је ова комунална услуга бесплатна за ученике који немају у свом насељу школу.

Недостатак простора за друштвене активности највише тишти старије житеље Корићана јер је насеље ипак удаљено од центра града.

Грађани и активисти месне заједнице Корићани обележили су славу Духовни понедељак са надом да ће објекате који недостају насељу једног дана имати.

Овогодишњи колачар славе је Снежана Јовановић, председница Савета месне заједнице Корићани.

Обреду су присуствовали представници градских предузећа, установа, као и званице из суседних градских и приградских насеља.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *