На факултетима Универзитета у Крагујевцу места има за 2400 буџетских студената

На факултетима Универзитета у Крагујевцу, прву годину студија уписаће око 3.700 бруцоша.

Према речима проф. др Ненада Филиповића, ректора Универзитета у Крагујевцу, на мастер и докторским студијама биће уписан исти број кандидата као и прошле академске године.

На који начин ће бити организован упис на факултете Универзитета у Крагујевцу за сада није познато.

Зна се да ће места бити за 2.403 студента који ће се школовати на терет буџета, док  је 1.273 места одвојено за самофинансирјуће студенте.

Мастер академске студије уписаће 1942,  докторске академске студије 351 кандидат, а специјалистичке академске студије њих 48-оро.

Након седнице Ректорског савета Конференције универзитета Србије речено је да неће бити значајних померања термина уписа.

Универзитет у Крагујевцу прати све препоруке Министарства просвете, науке и технолошког развоја наводи ректор крагујевачког Универзитета и додаје да очекује се да пријемни испити на факултетима одрже у последњој недељи јуна.

Већина факултета Универзитета у Крагујевцу објавила је на својим сајтовима информаторе за упис.

Факултет инжењерских наука и Природно-математички факултет су организовали и припремну наставу онлајн, а лекције за припрему су доступне на сајтовима ових високообразовних установа.

Ректор Универзитета у Крагујевцу каже да су износи школарина минимално кориговани и да су сва плаћања студената према факултетима обустављена док је на снази ванредно стање.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *