Васиљевић: Корона је пала

Крагујевац 15 дана узастопно без новозаражених.

Према подацима Института за јавно здравље од 9. маја у 22 сата у Крагујевцу више нема ни једног зараженог Ковидом-19.

Институт својом делатношћу и активностима покрива територију целог Шумадијског округа у сарадњи са здравственим установама из свих општина.

Кнић, од почетка, нема ни једног позитивног, Лапово, такође, од почетка нема ни једног позитивног.

Баточина нема више ни једног позитивног и такође преко 14 дана нема нових регистрованих случајева.

Аранђеловац, Топола и Рача такође преко 14 дана немају ни једног позитивног.

Доктор Драган Васиљевић, директор Института за јавно здравље честитао је свима на до сада одличним резултатима који су постигнути стручним и марљивим радом.

Васиљевић је рекао да сада не треба да се опустимо, да треба бити опрезанм одговоран и дисциплинован посебно убог чињенице да је кренула циркулација људи из градова у градове и самим тим, увек може да се деси да неко донесе вирус.

Сада наступа време јаке самодисциплине где свако мора да се придржава савета Кризног штаба

Васиљевић је нагласио да је јако важно и даље носити маске у затвореним просторима, рукавице, често дезинфиковати руке, дистанцирати се на два метра, избегавати колико ко може затворене просторе и велике гужве (јавни превоз, вртиће, образовне установе, теретане, тржне центре, биоскопе и сл.), уколико не може, онда се придржавати препорука за понашање у затвореним просторима, бити у природи (ако сте у граду онда су паркови и шеталишта избор, сами или у друштву, али на обавезној дистанци. Поред шетње може да се вежба на отвореном, при чему је корисно понети алкохол за дезинфиковање).

И то све треба да буде усађено и као рефлекс формирано, сваки дан све док Кризни штаб не објави за целу земљу да се укида епидемија, па и тада, један период ћемо морати да будемо дисциплиновани.

Дакле заједнички именитељ за све је дисциплина, закључио је Васиљевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *