На Клиници за педијатрију двоје деце са коронавирусом

На Клиници за педијатрију у Крагујевцу тренутно су хоспитализована два пацијента са симптомима коронавируса, од којих је једно дете из Новог Пазара.

Лекари кажу да се на преглед јављају деца свих узраста, али да су код најмађих присутни блажи симптоми болести које је тешко препознати.

Клиника је отворена нон-стоп за децу и родитеље, а рад је прилагођен новонасталој ситуацији.

Пацијенти се тестирају на ковид-19 у амбуланти на улазу у клинику, док су деца са симптомима коронавируса одвојена од осталих пацијената.

На Клиници за педијатрију у Крагујевцу, од почетка епидемије, није било много пацијената са симптомима коронавируса.
Иако су долазила деца свих узраста, без обзира на пол, она су имала блаже симптоме болести.

Рад је прилагођен новонасталој ситуацији уз поштовање свих мера заштите од заразе.

Деца која дођу са симптомима коронавируса тестирају се у ковид амбуланти која се налази на улазу у клинику.

Родитељи су посебно забринути у овој ситуацији. Једна од дилема је да ли деца треба да носе заштитне маске што је препорука Кризног штаба и како да малишане навикну на то.

Друго питање је да ли водити децу у вртиће или је боље да остану код куће да о њима брину старији чланови породице.

Лекари поручују родитељима да деца треба да носе маске, поготово у гужвама и затвореним просторима, као и да не паниче уколико примете код деце симптоме ковида-19, јер се код најмлађих углавном јавља блажа клиничка слика.

Клиника за педијатрију у Крагујевцу отворена је нон-стоп за децу са симптомима коронавируса, али и за осталу која имају неки други здравствени проблем.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *