На конкурсу Установе културе „Кораци“ одабрано 18 радова

Установа културе Кораци расписала је почетком године Јавни конкурс за избор пројеката из области издаваштва.

Право учешћа имали су књижевни ствараоци свих књижевних жанрова који живе на територији града Крагујевца.

Од пристиглих 40 радова, трочлана комисија одабрала је 18 најуспешнијих.

Из градске касе, за ову намену издвојено је 3,5 милиона динара, а књижевна остварења биће штампана током године.

Збирке песама, кратких прича, поезије за децу, новински и други текстови, драме, афоризми, документарна фељтонистика, историја града, мемоари и зборници су књижевне форме овогодишњих остварења крагујевачких аутора.

Установа културе „Кораци“, под покровитељством града Крагујевца, трећу годину за редом организује  Јавни конкурс за избор пројеката из области издаваштва, а ове године пристигло је 40 радова од којих је комисија одабрала 18 најбољих.

Један од аутора је Миодраг Стојиловић, дугогодишњи новинар и публициста, који је писао о социјализму и Југославији, своје новинарске текстове сажео је у књизи „Повратак у неостварену будућност“.

У Установи културе „Кораци“ наглашавају да је двоброј часописа  за децу „Дечје искре“ управо изашао.

Због епидемиолошке ситуације услед пандемије корона вируса, пред малим читаоцима наћи ће се у електронском облику.

Како ће бити организована промоција књижевних остварења аутора чији су радови прошли на Јавном конкурсу за издаваштво још увек је непознаница, имајући у виду да је на снази ванредна ситуација због корона вируса.

Установа културе „Кораци“ позива мале ликовне и литерарне ауторе и њихове учитеље и наставнике да на конкурс шаљу радове који ће у „Дечјим искрама“ бити објављени поводом Дана града. 

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

         

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *