Најчешћи проблеми у насељу Аеродром

Неинформисаност грађана, лош рад управника зграда, проблем прокишњавања вишеспратница, припреме за решавање проблема недостатка паркинг простора односно наплату, само су неки од проблема са којима се становници Аеродрома свакодневно сусрећу.

Представници Савета грађана ове месне заједнице најавили су у наредном периоду редовне састанке са управницима јер се проблеми из дана у дан умножавају.

Један од највећих комуналних проблема који тишти грађане у насељу Аеродром је недостатак паркинг простора.

То је највише изражено код пијаце, а ништа мање слободних места нема ни у улицама које воде до насеља Виногради.

Последњих неколико месеци град је почео да решава тај проблем.

Уређењем паркинга у Атинској требало би да почне и наплата ове комуналне услуге.

Велики проблем свих вишеспратница у насељу Аеродром су кровови, односно станови који прокишњавају.

Људи који живе у тим становима најчешће сами крпе површине које су у ствари заједничке и које комшије посматрају незаинтересовано, а управници зграда не исказују иницијативу да реше ситуацију.

Професионални управници, како наводи председник Савета грађана Месне заједнице Аеродром, далеко квалитетније обављају посао одржавања зграда и улаза у односу на оне који су се прихватили дужности, јер живе у одређеном улазу.

То поткрепљује и чињеница да многи од управника из редова станара нису склопили ни уговоре са предузећима за одржавање зграда, већ се за оправке ослањају на приватна познанства са индивидуалним мајсторима.

Савету Месне заједнице Аеродром се све учесталије обраћају грађани који за решавање ппроблема не могу да се ослоне на управнике, па се у наредном периоду очекује редовно организовање састанака са управницима које ће упућивати како да обављају послове. 

Извештава новинар РТК Слађана ОБрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *