На крагујевачком ФМН-у гостовао професор из Македоније

На Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу предавање „Студије биоеквивалентности, више од 40 година искуства“ одржао је проф. др Никола Лабачевски, руководилац Института за претклиничку и клиничку фармакологију са токсикологијом Медицинског факултета Универзитета „Св. Кирил и Методиј“ у Скопљу.

Предавање професора са Универзитета у Скопљу је увод у сарадњу Института за претклиничку и клиничку фармакологију Медицинског факултета из Скопља и Института за физиологију а касније и Института за фармакологију Факултета медицинских наука у Крагујевцу.

Студентима у Крагујевцу професор Лабачевски говорио је о свом дугогодишњем искуству.

Професор Лабачевски је један од водећих стручњака у региону у области студија прве фазе испитивања лекова.

Декан Медицинског факултета у Крагујевцу проф. др Владимир Јаковљевић истакао је да су оба факултета заинтересована за успостављање сарадње.

Професор Лабачевски је истакао да су наставници Факултета медицинских наука у Крагујевцу у великој мери испред колега у Македонији у делу испитивања оксидативног стреса код различитих обољења и да тај део колеге из Крагујевца треба да пренесу његовим сарадницима у Македонији.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *